Tuesday, 24 March 2009

DIFFERENCES BETWEEN LEGITIMATE DIRECT SELLING COMPANIES AND PYRAMID SCHEMES


Legitimate Direct Selling Companies


1. The start-up fee for all ethical multi-level selling companies is generally low, primarily to cover training materials, sales aids or demonstration kits.

2. Such companies sell a wide range of quality products to the general public. The bulk of the sales are on repeat sales form satisfied customers. This is only possible because these companies spend millions on research and development to develop quality products.

3. Many companies have a 100 percent money-back guarantee. Dissatisfied users (and there are relatively few) could exchange the products back for money or for an equivalent amount in other products.

4. These companies are interested in long-term business. In every country that they operate, this criterion is important because the companies have an obligation to their distributors who are small businessmen in their own rights.

5. Recognition of achievement is based on efforts. This means that a distributor’s income is commensurate with the efforts he/she puts into the business.

6. Established companies depend on selling to customers quality products which offer value for money in order to establish a market.

7. These companies build up networks of independent distributors to sell products.

8. They have strict Rules of Conduct which, among other things, forbids its distributors to load up on inventory.

9. Distributors sell products and or services

10. Direct selling is a popular method of retailing which is recognised as a lawful and legitimate business in many countries including the US.


Pyramid Schemes

1. Pyramid schemes often disguise high entry fees as part of the price charged for required purchases of training, product inventory etc.

2. Pyramid schemes make virtually all their profits from recruiting.Pyramid schemes are frequently disguised to appear as legitimate direct selling companies. Such schemes are not interested in marketing these products which are of dubious value. Instead, money is made in typical pyramid fashion, from recruiting, with new distributors being pushed to purchase high cost/large inventory when they sign up.

3. Pyramid schemes will not buy back unsold inventory. Such schemes will collapse very quickly if there is this condition for re-purchase of goods.

4. Pyramid schemes are get-rich quick schemes. The nature of the pyramids, in which large numbers of people at the bottom of the pyramid pay money to a few people at the top, clearly explains why the scheme cannot sustain itself for long. Position could be purchased.

5. Position could be purchased.

6. Pyramid schemes are not concerned with repeat sales to users of the products. Profits are made on volume sales to new recruits who buy the products not because they are useful or attractively priced, but because they must buy them to participate in the scheme. As a result, new participants are stuck with products that are way below the market value in relation to the high entry fees paid by them. Should the pyramid scheme collapse, there is no way for the participants to recover their "investments".

7. Promoters of a pyramid scheme are engaging in fraud, knowingly deceiving participants in the schemes.

8. Participants in a pyramid scheme have no choice but indulge in inventory loading/high fees to participate.

9. Participation is essentially based on recruiting, not necessarily on the sale of products or services.

10. Pyramid schemes have been outlawed throughout the United States and many countries many countries around the world.


Malaysia Copyright © 2008 Direct Selling Association of Malaysia

Wednesday, 18 March 2009

CNI Organik Vegetable Powder

Produk nie memang sesuai untuk mereka-mereka yang sangat kurang makan sayur, jarang membuang "sisa pepejal", ingin menurunkan berat badan, mempunyai kolesterol yang tinggi dan mengidap penyakit jantung dan salah satu pemakanan untuk detox. Sebab-sebab produk ini sangat sesuai untuk golongan-golongan ini akan kami demo sebentar lagi.


Gambar 1: Ni bekas yang diisi dengan air kosong.


Gambar 2: Ni rupa air dalam bekas yang telah dicampur dengan minyak masak.



Gambar 3: Air yang bercampur dengan minyak dari jarak dekat.



Gambar 4: Satu sudu serbuk organik dimasukkan ke dalam campuran minyak dan air itu tadi.



Gambar 5: Campuran serbuk organik dengan campuran air dan minyak pada pandangan atas.



Gambar 6: Lihat campuran serbuk Organik telah menarik minyak membentuk gumpalan kecil.


Gambar 7: Gumpalan minyak dengan serbuk Organik selepas 2 minit. So kira2 boleh imagine lah apa yang keluar selepas dicerna oleh perut.


Disclaimer:
The opinions expressed here is entirely based on our experience and may vary for others. This review is time sensitive; changes may occur to the product later on that can affect this opinion. The reviewers also declare that they have not received any monetary or non-monetary compensation from the company for writing the review.

Tuesday, 17 March 2009

Tips Untuk Kolesterol Tinggi

CARA PEMAKANAN

Pagi :
1 paket Life Enzyme dengan air suam 1/2 jam sebelum sarapan dengan segelas Gold Soya.
Selepas itu ambil 2 stick Bioplus.


Tengah hari:
1 paket Royal Jelly dengan air suam 1/2 jam sebelum makan.
2 biji Multi-Vit Plus selepas makan


Malam:
1 stick Organik diambil 1/2 jam sebelum makan dengan air dingin diikuti 2 biji Ester-C.
Sebelum tidur minum segelas Gold Soya.


Disclaimer:
Tips ini adalah sebagai panduan pemakanan menggunakan produk CNI bagi penyakit tertentu. Kesannya mungkin berbeza dari satu individu ke satu individu. Pesakit masih digalakkan untuk mendapatkan rawatan serta pemeriksaan kerap dengan doktor masing-masing.

Tips CNI Untuk Pesakit Batu Karang


CARA PEMAKANAN

Pagi:
1 paket Life Enzyme dengan air suam 1/2 jam sebelum sarapan pagi.
Minum pagi dengan Tongkat Ali Cafe diikuti 2 stick Bioplus.


Tengah hari:
Ambil 1 paket Royal Jelly 1/2 jam sebelum makan dan 1 biji Omega 3 selepas makan.


Malam:
Ambil 2 biji Ester-C dan 1 paket Organik (lebih baik dicampur dengan Gold Soya atau Madu)
Sebelum tidur ambil 1 paket Life Enzyme dengan air suam.



Disclaimer:
Tips ini adalah sebagai panduan pemakanan menggunakan produk CNI bagi penyakit tertentu. Kesannya mungkin berbeza dari satu individu ke satu individu. Pesakit masih digalakkan untuk mendapatkan rawatan serta pemeriksaan kerap dengan doktor masing-masing.

Monday, 16 March 2009

CoGo Crawling Insects Spray

I think semua orang pasti pernah mengalaminya tapi semburlah satu tong racun serangga biasa kat lipas mesti dia akan tetap hidup semula. Kadang-kadang kita kena buat sarang persembunyian dia mcm gas chamber (kebuk wap beracun) untuk membunuh lipas2 nie. Yang paling kita hangin pasal lipas nie ialah dia akan meninggalkan sejenis bau, pastu meninggalkan kesan-kesan gigitan pada kertas-kertas,bahan2 plastik, atau bahan2 diperbuat getah mcm butang remote.

Untuk makluman, kebanyakan racun serangga yang hangat di pasaran sebenarnya lebih sesuai untuk membunuh serangga-serangga yang terbang mcm nyamuk. Tetapi serangga macam lipas nie, liang-liang pernafasannya adalah di bahagian bawah (kira dada lipas lah) jadi bila kita sembur racun serangga kat dia secara terus, aerosol yang berasaskan petroleum nie hanya akan meninggalkan permukaan berminyak pada kulit lipas yang terdiri dari kitin.

So kaedah terbaik untuk membunuh lipas adalah menyembur permukaan yang dengan lapisan aerosol yang akan melekat dan menutup liang-liang pernafasan serangga-serangga merangkak seperti lipas menggunakan Co-Go Crawling Insects Spray. Kaedahnya pun mudah, hanya sembur dan biarkan saja. Semburan juga berkesan untuk mengawal lipas sehingga 6 minggu. Baunya pun mcm serai wangi.

Gambar-gambar nie diambik di rumah pengupdate blog di Kuching, Sarawak. Bahagian rumah nie memang menjadi "favourite" lipas sebab tempat simpanan kotak lama, gelap dan lembap (terutama time musim hujan). Seperti anda lihat bukan setakat lipas sahaja yang mati tetapi semut-semut hitam yang datang daripada pokok-pokok rambutan sekeliling rumah pun mengalami kematian yang tragis ...



Further readings:

The Feared, The Pest, The Cockroach under respiratory system


Disclaimer: The opinions expressed here is entirely based on our experience and may vary for others. This review is time sensitive; changes may occur to the product later on that can affect this opinion. The reviewers also declare that they have not received any monetary or non-monetary compensation from the company for writing the review.

Sea Energe Food Wash Part 1


Untuk makluman semua, ni salah satu produk yang sangat-sangat digemari oleh golongan ibu-ibu kat ofis kitaorang termasuklah pengupdate blog nie. Jangan tak tau, sekarang adik kepada pengupdate blog yang mulanya very "sceptical" about barangan CNI telah menjadikan this product her number 1. Nie semua gara-gara membersihkan epal few months ago.

Untuk makluman, most of the food yang kita makan are processed or bleach dengan bahan-bahan kimia/pengawet yang boleh memudaratkan kesihatan kita di kemudian hari. Selain itu, makanan-makanan segar seperti sayur-sayuran dan buah-buahan pada masa ini banyak ditanam dengan baja kimia dan pestiside atau diawet dengan wax (mcm epal) sebelum dieksport. Tidak terkecuali makanan laut dan daging yang biasanya disuntik dengan formalin yang digunakan untuk mengawet mayat bagi mengekalkan kesegarannya.

Today, kita nak demonstrate lah kebenaran perkara-perkara ini dengan menggunakan Sea Energe Food Wash pada beras. Untuk makluman, beras kita makan kebanyakannya diimport dan biasanya dicampurkan dengan sejenis bahan untuk mengawal kutu beras.

Gambar 1 : Nie beras yang belum dicuci.


Gambar 2: Nie beras yang telah dicuci 3 kali. Nampak macam bersih kan?


Gambar 3: Kita cuba masukkan about sedikit CNI Sea Energe Food Wash.


Gambar 4: Nampak tak air basuhan beras keruh balik.


Gambar 5: Air basuhan bertukar sedikit kekuningan.

Masih tak percaya? Takpe. Dalam update yang akan datang kitaorang akan guna udang dan sayur yang telah layu.


*Disclaimer: The opinions expressed here is entirely based on our experience and may vary for others. This review is time sensitive; changes may occur to the product later on that can affect this opinion. The reviewers also declare that they have not received any monetary or non-monetary compensation from the company for writing the review.

Mulanya Di Sini ...

Hi everyone, kitaorang seboleh-bolehnya nak buatlah satu blog yang santai dan friendly about CNI salah satu multi-level marketing programme yang terbaik di negara ini, dan pembabitan kami dalam CNI nie. Nie especially lah untuk kawan-kawan, sanak saudara, rakan sekerja dan sesiapa saja yang berminat atau ingin mengetahui dengan lebih lanjut tentang CNI.

Jangan terkejutlah kalau gaya bahasa dalam blog nie tak serius atau campur aduk dengan bahasa Inggeris (atau siam) sebab pengupdate blog nie dwi-bahasa. Lagipun seperti yang tercatat pada banner blog nie, our motto is to give our most honest and straightfoward thoughts tentang CNI lifestyle nie. So it will not be totally promotional based, kita akan share pengalaman dan maklumat bagaimana kita boleh sama-sama berjaya dalam perniagaan CNI nie.

Tidak dinafikan memang banyak MLM programme di Malaysia sekarang nie. Ada yang berjaya dan ada yang tidak. Ada pulak konsep nya memang lah hebat giler tapi habuknya pun tarak.Ada yang suruh cari downline jer tapi bila dah dapat downline, upline pun entah ke mana.

Pertama sekali, we should put the record straight here. Mana-mana MLM termasuklah CNI merupakan satu perniagaan. Maka sebagai CEO perniagaan itu kita mesti set direction, wawasan hala tuju perniagaan serta merangka struktur organisasi perniagaan (melalui sistem downline) itu. Then dalam mana-mana perniagaan kita perlu organise recruitment (cari downline), melaksanakan marketing berdasarkan prinsip 4P (product, pricing, place (distribution), promotion) dan kita perlu menguruskan urusan kewangan (belanjawan, aliran tunai). Jangan lupa as a CEO we should reward and motivate our downlines and as well as service our customers.

Tanpa memburukkan mana-mana MLM yang ada di pasaran ketika ini, tujuan utama kitaorng pilih CNI adalah disebabkan pelan perniagaannya mudah dan fleksibel, produk-produknya berkualiti pada harga berpatutan, tidak memerlukan modal yang besar,uplines yang kaya raya (betul nie) tetapi tak lokek membantu downlines yang sengkek mcm kami nie, akses kepada products dan paling utama ... this is a Malaysian brand!

Furthermore friends, dalam keadaan ekonomi negara sekarang yang tidak stabil kuasa membeli barangan mewah atau import akan berkurang tetapi permintaan terhadap keperluan rumah (household items) dan kesihatan tidak akan berubah. So apa salahnya bertukar kepada produk2 CNI kat rumah dan pada yang sama cuba jana pendapatan melalui jualan langsung, jadikan downline anda 100% user dan kumpul PV daripada pembelian sendiri.

Betul tak?